Recursos TIC en l’ensenyament de la Filosofia

Tal i com he comentat en la primera entrada sobre Innovació i Recerca aquest primer post serà sobre un recorregut dels recursos TIC en l’ensenyament de la Filosofia. Tractaré algunes adreçes on adreçar-vos per trobar material.

Grup Iref – Innovació i Recerca per a l’ensenyament de la Filosofia.

En la pàgina web del Grup Iref podem trobar una sèrie de recursos online que tenen a veure amb el Projecte 3/18, que descriuré breument en el següent post de l’assignatura. Entrant en el següent enllaç podreu trobar alguns dels recursos que Iref posa a disposició dels usuaris. Aquests materials són molt interessants, especialment per aquells que vulguin entendre com treballar la Filosofia per Nens, o Philosophy for Children (Proposta de Matthew Lipman). El Projecte 3/18 és una adaptació de la proposta de Matthew Lipman i aquí podeu trobar els materials del professor que el professor por fer servir per donar las classes, no així el manual de l’alumne.

Tanmateix el Grup Iref va una mica més enllà i fa una sèrie de propostes de com tractar els Drets Humans a l’aula a partir de les publicacions sobre Pensar els Drets Humans.

CREAIF – Centre de Recursos per a l’Ensenyament, l’Aprenentatge i la Innovació de la Filosofia.

La proposta de webdianoia és la de ser un lloc on trobar recursos per La Filosofia en el Batxillerat. És molt interessant ja que fa un seguiment de tota la història de la filosofia des de la Filosofia Grega a la Filosofia Contemporània. A més de tota aquesta informació hi ha una secció de fragments de textos, exercicis, de com estudiar, i informació de la selectivitat a totes les comunitats.

És un lloc amb molt de material i constantment actualitzat.

El lloc del Ministerio de Educación té un àrea de Filosofia que podeu trobar aquí. És molt interessant la proposta que fa d’entrada per professors o per alumnes, i els recursos que per un o altre s’hi troben. La proposta és un recorregut per les matèries que aborden les assignatures de 1er. i 2on. de batxillerat. A destacar que és una guia interactiva en la que l’usuari pot anar trobant propostes de viatge o avaluacions, en el cas dels alumnes, o també d’activitats en el cas del professor.

Un lloc molt recomanable pels alumnes sobretot per la seva interactivitat.

Un altres suggeriment molt interessant és el servei de recerca del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. En el següent enllaç hom pot realitzar recerques de recursos que altres professors han penjat al lloc. Una cerca pel tema Ètica i Filosofia ens dona 29 resultats amb títols tant suggerents com interessants, com ara: Filosofia i didàctica: lisa recerca ètica (estudi de cas) on pots descarregar el treball d’investigació complet.

També és cert que alguns dels enllaços estan caducats la gran majoria són molt engrescadors.

Hi ha d’altres molt interessants com una de recursos filosòfics que toca temes d’Ètica, Filosofia i Història de la filosofia. El nom és Filosofia i pensament, el seu autor és Ramon Alcoberro i la podeu trobar aquí. És una pàgina molt extensa i de molta qualitat. Hi ha un cercador on pots realitzar cerques per autor o per tema i els materials són molt bons per les assignatures de  que tracta.

Anuncios

One thought on “Recursos TIC en l’ensenyament de la Filosofia

  1. Pingback: Activitats Màster de Formació del Professorat « Filosofía de Bolsillo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s